Komposisjonspris

Vi har gleden av å gratulere Vigdis Verhees som vinner av Midgard komposisjonspris 2018!

Vigdisje Verhees19 år gamle Vigdis har skrevet et verk for cello og klaver, med tittelen Herinneringen en Verlies (minner og savn). Juryen sier dette om verket: "Herinneringen en Verlies er et poetisk, vakkert og helhetlig stykke som viser at du har en personlig stemme som komponist. Instrumentene har fine og selvstendige stemmer, særlig cellostemmen er idiomatisk og velskrevet. Det åpne og til tider nedstrippede lydbildet åpner opp et tolkningsrom for utøveren og et lytterom for tilhøreren." Juryen har bestått av Bjørn Bolstad Skjelbred, Tanja Orning og Ørjan Matre.

Verket vil bli fremført av alle cellister i eldste klasse stryk under Midgardkonkurransen i september. Vi premierer beste tolkning av dette nyskrevne verket!

 

Ny nasjonal komposisjonspris for komponister 25 år eller yngre
(født 1993 eller senere)

Midgard komposisjonspris er en nasjonal komposisjonskonkurranse. Alle som har hjemmeadresse i Norge kan delta så lenge deltageren oppfyller kriteriene. Komposisjonen kan bestå av en eller flere satser og verkets totale varighet skal være fra minimum 4 minutter til maksimum 6 minutter. Bidrag som ikke følger kriteriene vil ikke bli vurdert.

Instrumenter: Bidraget skal komponeres for cello og klaver ELLER fiolin og klaver. Vinnerkomposisjonen skal fremføres av deltakere i eldste klasse under Midgardkonkurransen i september 2018.

Merk: Komposisjonen skal fremføres av strykere i alderen 16–19 år.  Juryen vil legge vekt på at komponisten tar hensyn til at utøverne ikke er vant til å spille nyere musikk. Tradisjonell notasjon er derfor å foretrekke. Komposisjonen leveres i PDF-format som vedlegg til epost. Bidraget sendes til post@midgardkonkurransen.no  innen 20.04.2018. Lydfil ikke nødvendig, men kan vedlegges som .mp3. Fødselsdato, skole og musikalsk bakgrunn skrives i mailen ved påmelding. 

Pris: Det deles ut én 1. pris. Vinneren tildeles et diplom og en premiesum på kr. 20 000,–. Verket skal også utgis av Norsk Musikkforlag. I tillegg vil vinnerverket bli fremført ved minst to offentlige konserter i løpet av 2018–19.

Jury: Juryen består av 3 medlemmer. Alle deltagere får en skriftlig tilbakemelding fra juryen innen tre uker etter offentliggjøring av vinnerverket.

KONTAKTINFORMASJON
Kunstnerisk leder: Dag Øystein Berger 906 97 817
Administrativ leder: Siri Andersen 915 77 478

Komposisjonsprisen er støttet av Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne.