Mesterklasser 2019

26.10.2019 arrangerer Midgardkonkurransen mesterklasser i Horten – på Karljohansvern og i Sentrumskirken. Vi åpner opp for 30 aktive deltakere innenfor klaver, sang, stryk og kammergrupper. 

Alle våre prisvinnere fra september 2019 får tilbud om å være aktive deltakere som en del av premien fra konkurransen. Vi åpner derfor for 19 plasser utover dette.

Dagen avsluttes med konsert i Sentrumskirken, hvor mestere og deltakere spiller. Gi oss beskjed om du ønsker å spille på konserten gjennom påmelding: Bruk rød påmeldingsknapp nederst på denne siden.

Mestere 2019:

Caroline Palmer, klaver 

Den prisvinnende pianisten Caroline Palmer har et stort renommé, både som solist og kammermusiker, i Europa og USA. Hun opptrer på mange kjente festivaler, og siden 1990 er hun også professor i klaver ved Guilldhall School of Music & Drama i London. Hun har gjort en lang rekke produksjoner for BBC, og har også spilt radiokonserter i Italia, Tyskland, Sveits, Bulgaria og USA. 

Mona Julsrud, sang 

Mona Julsrud fra Eidsvoll Verk har i nesten 3 tiår vært en av Norges mest ettertraktede konsertsangere, med en spesielt sterk interesse for kammermusikk.  Hun har turnert i Europa, USA og Japan og sunget med noen av verdens beste dirigenter og orkestre, med et repertoar som spenner fra tidlig barokk til ny musikk. Hun har også medvirket på mange kritikerroste cd-innspillinger. Mona har studert ved Norges musikkhøgskole og Royal College of Music i London og er i dag tilsatt som professor i sang ved Norges musikkhøgskole. 

Louise Hopkins, cello

Louise Hopkins studerte ved Guildhall School of Music medRaphael Wallfisch og Steven Isserlis. Louise gjorde sin debut ved Barbican Hall da hun spilte Witold Lutosławski’s Cello Concerto (dirigert av komponisten) og sin Wigmore debut som 19-åring. Hun har fortsatt å opptre som solist og kammermusiker og har oppnådd en internasjonal karriere som har ført henne over hele Europa, Australia, New Zealand, USA og Japan. Hun deltar jevnlig på store festivaler.

Lørdag kveld inviterer mesterne til konsert sammen med utvalgte deltagere.
Dette er en unik mulighet til å møte disse musikerne!

Påmeldingsfrist 2019: 10.10.19

– for både aktive og passive deltakere. Aktive deltagere må sende en kort søknad med navn, alder, lærer, studiested/kulturskole, instrument og repertoar. Skriv også om du ønsker akkompagnatør fra oss. Akkompagnementsnoter legges ved søknaden. Passive deltakere sender inn navn, alder, instrument.

All påmelding skjer til rød påmeldingsknapp nederst på denne siden med navn på deltaker, alder, instrument, lærested og repertoar.

Deltakeravgift:

Pris: 400,– for aktive deltakere og 200,– for passive deltakere. Påmeldingen er bindende og betalingsfristen er 10.10.2019. Betalingen skjer til konto 7159 05 45060 (Horten kulturskole) og merkes med «102321 Mesterklasser»