Mesterklasse 2021

Ensemble Allegria i Artilleriverkstedet i Horten 20. november kl 14.00

Ensemble Allegria · Foto: Ingrid Pop
Ensemble Allegria · Foto: Ingrid Pop

Ensemble Allegria (Allegria betyr glede – glede over å spille sammen) regnes blant landets ypperste musikkensembler, og er kjent for å kombinere høy kunstnerisk kvalitet med spontanitet og fleksibilitet. Orkesteret består av 23 faste musikere og har siden begynnelsen blitt drevet av musikerne selv under kunstnerisk ledelse av Maria Angelika Carlsen. Orkesteret spiller jevnlig på de store musikkfestivalene i Norge og har samarbeidet med flere av verdens ledende solister. Nå skal de endelig komme til oss!

«Møt orkesteret» og konsert

Deltakere fra Midgardkonkurransen 2021 tilbys gratis konsert og orkestermøte med Ensemble Allegria lørdag 20. november. Selve konserten vil også være åpen for publikum og det er gratis inngang for alle under 20 år. Foreldre, tanter og onkler, besteforeldre og naboer betaler kun kr. 100,-

Reportoaret i konserten spenner seg fra Edvard Grieg via Lutoslawski til Sigurd Lie og Agnes Ida Pettersen – samt et par andre verk. Dette er spennende musikk og mye av dette nytt for oss. Derfor inviterer Ensemble Allegria alle deltagerne til et møte i forkant av konserten. Vi ser for oss at vi får lov til å høre på deler av generalprøven deres og at vi i etterkant kan stille spørsmål og ta en prat med noen av musikerne slik at de kan fortelle om seg selv og gi oss kunnskap og kjennskap til den musikken de spiller på konserten.

Hvis noen av strykerne som er påmeldt har høyt nok nivå kan de bli med å spille på et av stykkene. Elevene kan få noter tilsendt på forhånd slik at de kan øve med lærer, ev. avtale med Allegria om å bli med på del av en øvelse som de har i Oslo i forkant.

https://www.ensembleallegria.com/

Mesterklasser søndag 21. november

Midgardkonkurransen og Horten kulturskole er veldig glade over å kunne ønske velkommen til mesterklasser med Isa Katharina Gericke, Sveinung Bjelland og Eivind Ringstadsøndag 21. november. Mesterklassene arrangeres for stryk, klaver, sang og ensembler og vil bli arrangert i Horten kulturskoles nye lokaler i Storgata 37 i Horten. Alderssegmentet er 8-19 år (sangere 23 år), altså det samme som under Midgardkonkurransen : www.midgardkonkurransen.no

Søndagens timeplan vil se ut omtrent slik:

10.00 – 12.30Mesterklasser
12.30 – 14.00Lunsj med uformell konsert
14.00 – 17.00 Mesterklasser

Vi har invitert noen av Norges aller beste musikere til å undervise denne helgen – noe som gir store muligheter for en veldig inspirerende og spennende dag for alle som kommer! VI er også utrolig glade over at Natallia Papova og David Meier kommer for å akkompagnere, bedre krefter finnes ikke i landet.

Påmeldingsfrist er søndag 14. november

Grunnet begrenset antall plasser gjelder det å være raskt ute med påmeldingen. Når det er sagt, så vi vil holde noen plasser åpne helt til slutt for å sørge for en god fordeling av deltagere.

Mesterklassene er en del av Midgardkonkurransens og Horten kulturskoles fordypningstilbud – vi gleder oss veldig over å kunne tilby et slilkt fantastisk tilbud og håper dere alle kaster dere på muligheten!

Påmelding gjøres i skjemaet i denne lenken, og merkes «Mesterklasser».

Pris for mesterklasse inkl. lunsj for aktive deltagere er kun kr. 400.
Påmeldingsavgift betales til konto 7159 05 45060 Horten kommune/kulturskolen, mrk 102321 «Mesterklasser».

Mestere:

Sang:
Isa Katharina Gericke

Isa Katharina Gehricke · Foto Romulo Correa
Foto: Romulo Correa

Les mer om Isa Katharina Gericke

Klaver:
Sveinung Bjelland

Sveinung Bjelland, pianist · Foto: CF Wesenberg@kolonihaven.no
Foto: CF Wesenbeg@kolonihaven.no

Les mer om Sveinung Bjelland.

Stryk:
Eivind Ringstad

Eivind-Holtsmark-Ringstad
Foto: Nikolaj Lund

Les mer om Eivind Ringstad.

Arrangementet er støttet av:

Vestfold og Telemark fylkeskommune
Sparebankstiftelsen DNB
Anders Jahres humanitære stiftelse